Çfarë bën analizën e gjakut


Gjeth i laboratorike analizat e gjakut mund të tregoni mjekut tuaj një shumë. Një njeri i zakonshëm që nuk ka arsim mjekësor për të kuptuar që tregon numërimin e gjakut - e vështirë.
Complete diagnostifikimi laboratorike të gjakut lejon për të zbuluar ekzistuese në problem shëndetin e njeriut apo sëmundje të dalin vetëm. Prania e një sëmundje në interpretimin analizat e gjakut tregojnë elementet e gjakut të tilla si hemoglobinë, qelizat e bardha të gjakut, qelizat e kuqe të gjakut, trombocitet, limfocitet, Eozinofilet, neutrofilet. Prania e këtyre elementeve në një person të shëndetshëm duhet të jetë në një përqindje të caktuar. Dallimet në këto norma përbërjen sasiore të ndryshme nga njëri-tjetri në gratë, burrat dhe fëmijët. Në devijim nga norma mund të ndikojnë disa faktorë, duke mos qenë prania e ndonjë sëmundjeje. Faktori kryesor është shkaku i parregullt elementeve të gjakut përmbajtjes - është ushtrim, uyazyka klimës. Çdo devijim tjetër tregon se procesi prania ose sëmundje fillon.Çfarë tregon gjak:
1. Nëse laboratori specifikuar në letrën e ulur nivelin e hemoglobinës, kjo mund të tregojë praninë e anemisë apo dëme organe të ndryshme.
2. Reduktimi i qelizave të kuqe të gjakut mund të tregojë aneminë apo praninë e inflamacionit kronik në trup.
3. Numri Rritja e qelizave të kuqe të gjakut promovon dehidrimit të trupit të njeriut për arsye të ndryshme. Për shkak të rritjen e qelizave të kuqe të gjakut ul në numrin e plazmës në gjak (komponenti likuid), mund të shkaktohen nga ky fenomen është struktura e gabuar e hemoglobinë.

4. Mungesa e trombocitet lehtëson koagulimit të gjakut, duke shkaktuar sëmundje të gjakut - hemofili. Gjithashtu, ky tregues mund të tregojë infeksionit, kanceri dhe protyvoallerhennыh vërejtur pas administrimit të drogës dhe antibiotikëve.

5. më i lartë se numri normal i trombocitet në gjak flet për proceset e shpeshta dhe të zgjatura inflamatore dhe e mundësive të keqdashje arsimit.
6. Reduced numri i qelizave të bardha të gjakut në gjak sugjeron praninë e një infeksioni viral. Për uyazyka rritur rrezatimi në zhvillimin e sëmundjes rrezatimit.

7. Numri Rritja e qelizave të bardha të gjakut tregon praninë e infeksioneve bakteriale, inflamacionet, alergjitë dhe sëmundjet e gjakut dhe të mëlçisë. Kjo mund të ndodhë edhe me përdorim të zgjatur të ilaçeve, aktivitetit fizik gjatë dhe pas ngrënies.
8. Nëse ahosedanyya eritrociteve në rritje, kjo tregon inflamacion në trup, infeksione të rënda kronike, alergji.
9. Ulja e shpejtësisë ahosedanyya dehidratim ndodh kur qelizat e kuqe të gjakut, Hepatiti viral, diarre dhe të vjella.

Gjakut komplet mbart një shumë informacion në lidhje me gjendjen e të gjithë organizmit, praninë e proceseve infektive dhe inflamatore. Ajo i ndihmon të zbuluar sëmundjet virale dhe probleme me organet e brendshme, prania e nematodikeve (parazitëve). Pas marrjes së analizave të besueshëm të informacionit duhet të bëhet në një stomak bosh, pini pije stimuluese (çaj, kafe), por vetëm ujë.


Çdo gjaku transkripti duhet të jetë një mjek edhe performanca e përgjithshme mund të jetë e paqëndrueshme në praninë e sëmundjes ka tashmë, të cilat ju keni të gjatë di. A nuk e bëjnë konkluzione të parakohshme në mënyrë të pavarur, duke u përpjekur për të kënaqur kureshtjen e tyre, duke studiuar, e cila tregon gjakun tuaj total. Edhe në qoftë se mjeku juaj ka konfirmuar frika duhet të shkojnë studim përsëri, veçanërisht në rastin e dyshimit për sëmundje serioze.