Çfarë lloj analize - coagulogram


Shumë gra caktuar për të studiuar lëngun biologjik quajtur koagulimit. Ajo i ndihmon mjeku të përcaktojë statusin e hemostasis, zbulojnë praninë e hiper - ose hypocoagulation. Përveç kësaj, shumica e pacientëve bëhet më e lehtë për të kuptuar simptomat e ndryshme në qoftë se ata e dinë se çfarë lloj të analizës - koagulimit, për të cilin është menduar, dhe se si për të deshifroj atë.

Çfarë është në analizat e koagulimit?Hemostaza - një sistem i cili është përgjegjës për qëndrueshmëri normal të gjakut dhe aftësinë e tij për të ngjizur. Çdo shkelje ose çon në formimin e mpiksjen e gjakut, e cila është karakteristikë e venat me variçe, patologjive kardiovaskulare, sëmundjet autoimune dhe sëmundje hepatological, apo për të ulur densitetin e lëngjeve biologjike (hemofili, gjakderdhje të shpeshta nga lëndime të lehta anijeve).

Kështu, koagulimi i ndryshëm nga treguesit e përgjithshme dhe biokimike të gjakut. Ai përfshin versionin bazë:

 • Keqe (indeksi prothrombin), PTV (koha prothrombin) ose INR (raporti normalizuar ndërkombëtar). Testi i fundit është më informative dhe të gjithanshëm. Këto parametra lejojnë për të llogaritur periudhën kohore për të cilën një format mpiksje gjaku në vendin e lëndimit.

 • Fibrinogen - një proteine ​​që është përgjegjës për shfaqjen e clots gjakut, si fazën përfundimtare të koagulimit të lëngjeve biologjike dhe konvertuar në fibrinë.

 • Trombynovoe kohë. Tregon për çfarë periudhe fibrinë fibrinogjenit prodhuar.

 • APTT (aktivizohet kohë të pjesshme thromboplastin). Regjistri Indeksi lejon formimin e mpiksjen e gjakut.


 • Më shumë informacion për koagulimit të gjakut të marrë në parametrat e mëposhtëm:

 • heparin plazma tolerancë;

 • Proteina C;

 • D-dimer;

 • Ora recalcification plazma (GRP), është konsideruar gjithashtu vendosjen e aktivizuar (AVRP);

 • antitrombina;

 • RFMK (fybrynmonomernыe komplekset shpjegueshëm);

 • antikoagulant lupus.


 • Këta tregues shtesë janë të nevojshme për diagnozë më të saktë në sëmundje të dyshuar të veçantë, sidomos gjatë shtatzënisë.

  Përgatitja për analizë koagulimit


  Kërkesa e vetme për të pacientit para studimit është mohimi i të hahet për 8 orë deri në lëngjet biologjike të mostrimit. Është e rekomanduar për të dhënë gjak në mëngjes, por kjo nuk është një rregull e vështirë.

  Çfarë është analiza koagulimit?


  Koha e nevojshme për të llogaritur treguesit e studimit sasior është 1 ditë pune. Ajo mund të kalojë intervali të caktuar në varësi të pajisjeve të instaluara në laborator, dhe nevojën për të kryer materiale (jo më shumë se 3-4 ditë).

  Analiza Standardet koagulimit


  Shpjegimi i këtij studimi është të krahasohen parametrat me vlerat standarde.
  Ato janë:

 • Për keqe të - 80-120%. Më të madhe të kësaj figure të jetë e mundur mangësi të vitaminës K në trup, diagnostikuar reduktuar aftësinë e gjakut për të ngjizur. Nëse keqe më e vogël se norma, ajo mund të tregojë një shtet hypercoagulable.

 • Për PTV dhe INR - 78-142%. Shmangie nga këto parametra indeksin ngjashme Keqe.

 • Për fibrinogjenit - nga 2 në 4 g / l (në gratë shtatzëna mund të rritet në 6 g / l). Rritja e sasisë së lëndës tregon një predispozitë për trombozë, dhe ulje - e DIC ose sëmundje të mëlçisë.

 • Për thrombin kohë - 11-178 sekonda. Devijimet nga parametri normë të lidhura direkt me masën e mëparshëm dhe të përqendrimit të saj.

 • Për APTT - 24-35 sekonda. Nëse më pak, kjo sugjeron një shtet hypercoagulable. Duke rritur hemofili mundshme, DIC 2 ose 3 gradë.